Semak Keputusan UPSR 2018 Online dan SMS

Semakan Keputusan UPSR 2018 Online dan SMS akan diumumkan tidak lama lagi. UPSR 2018 online exam result. Tarikh Peperiksaan UPSR 2018 tahun ini telah berlangsung dari 20 – 27 September 2018. Selepas itu pelajar sudah mula rasa berdebar menantikan tarikh keputusan UPSR 2018 akan diumumkan. Menurut laporan terkini, keputusan Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) akan dijangka diumumkan pada November 2018. (akan dikemaskini) Permohonan MRSM Tingkatan 1 Dan 4 2019/ 2020

Keputusan UPSR 2018

Semak Keputusan UPSR 2018 Online dan SMS

Biasanya tarikh keputusan UPSR akan diumumkan dalam bulan November setiap tahun. Apa pun kita tunggu pengumuman rasmi dari Kementerian Pendidikan Malaysia kelak. Sebaik sahaja pengumuman keputusan UPSR dibuat anda boleh membuat semakan di sekolah masing-masing pada hari yang ditetapkan tarikh keputusan dikeluarkan.

Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) juga ada menyediakan perkhidmatan semakan keputusan UPSR 2018 online dan SMS. Kedua-dua kaedah semakan ini boleh dibuat serta-merta tanpa perlu pergi ke sekolah asal anda untuk mendapatkan keputusan UPSR anda.

Anda Kini boleh membuat semakan keputusan UPSR 2018 online. Anda hanya perlu mengikut beberapa langkah mudah untuk membuat semakan keputusan peperiksaan tersebut.

Cara Membuat Semakan Keputusan UPSR 2018 SMS

UPSR 2018 online exam result and short message system (SMS).

Semakan Keputusan UPSR 2018 Online exam result Dan Short Message System (SMS)

Untuk membuat semakan anda hanya perlu ikut arahan di bawah

Semakan SMS: Taip UPSR [angka giliran] dan hantar ke 15888

Contoh: UPSR AZ1211221 hantar ke 15888

 

Tarikh rasmi semakan keputusan UPSR 2018 online dijangka akan keluar dalam bulan November 2018. Pihak kami ingi mengambil kesempatan ini mengucapkan semoga berjaya kepada semua calon UPSR 2018.

Peperiksaan UPSR ini penting kerana bakal menentukan samaada mereka layak masuk ke sekolah MRSM atau Sekolah Berasrama Penuh (SBP).

Kita akan muatnaik dalam laman ini sebaik sahaja kita mendapat informasi terkini mengenai tarikh sebenar keputusan UPSR2018 online diumumkan kelak.

Untuk mengetahui proses pendaftaran kemasukan ke Sekolah Berasrama Penuh (SBP) layari Permohonan Ke Sekolah Berasrama Penuh 2019.

Semoga Semakan Keputusan UPSR 2018 Online dan SMS ini bermanfaat

________________

Keputusan PPSR, UPSR diumum 29 November

KUALA LUMPUR: Pelaporan Pentaksiran Sekolah Rendah (PPSR) termasuk Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) 2018 bagi murid tahun enam akan diumumkan pada 29 November ini.

Ketua Pengarah Pelajaran, Datuk Dr Amin Senin berkata, calon terbabit boleh mengambil keputusan mereka di sekolah masing-masing bermula 10 pagi atau menggunakan perkhidmatan semakan keputusan UPSR 2018 melalui mySMS 15888.

“Perkhidmatan talian ini akan diaktifkan bermula 10 pagi, 29 Nov dan akan ditamatkan pada 6 petang, 8 Disember. Waris dibenarkan mengambil dokumen pelaporan sekiranya murid tidak dapat mengambilnya sendiri,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Beliau berkata semakan keputusan UPSR dan Pentaksiran Alternatif Sekolah Rendah (PASR) 2018 juga boleh dibuat melalui portal Lembaga Peperiksaan di laman Ip.moe.gov.my.

PPSR adalah dokumen yang melaporkan kejayaan murid pada akhir persekolahan peringkat rendah yang merangkumi Pentaksiran Bilik Darjah (PBD), Pentaksiran Psikometrik (PPsi), Pentaksiran Aktiviti Jasmani, Sukan dan Kokurikulum (PAJSK) dan UPSR bagi murid aliran perdana atau PASR bagi murid berkeperluan khas masalah pembelajaran. – BERNAMA

Sending
User Review
5 (3 votes)
Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih

No Responses